Bilgisayarınızı ‘güvenli mod’ da başlatma-Windows 10

Siyah veya Boş Ekrandan

‘Güvenli mod’a girebilmek için cihazınızı defalarca kapatıp açacaksınız:

  1. Cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  2. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  3. Windows’un başlatıldığına ilişkin ilk işareti gördüğünüzde (örneğin, bazı cihazlarda cihaz yeniden başlatılırken üreticinin logosu görüntülenir) cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  4. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  5. Windows yeniden başlatıldığında cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  6. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  7. Cihazınızın tamamen yeniden başlatılmasını bekleyin. (winRE moduna gireceksiniz.)

(Artık winRE modunda olduğunuza göre) Güvenli moda geçmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Bir seçenek belirleyin ekranında, Sorun GidermeGelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat‘ı seçin.

Cihazınız yeniden başlatıldıktan sonra bir seçenek listesi göreceksiniz.

Güvenli Mod için listeden 4’i seçin veya F4’e basın.

Güvenli mod’dan çıkmanız gerekirse cihazınızı yeniden başlatmanız yeterlidir.

Intel Wi-Fi

https://www.intel.com/content/www/us/en/wireless-network/5g-50-billion-connected-devices-by-2020-video.html

Son on yıl, hayatımızın çoğunu çevrimiçi hale getirdi ve kablosuz internet bu geçişi mümkün kıldı. Bu teknolojinin en son sürümü, 802.11ax olarak da anılan Wi-Fi 6’dır.

Wi-Fi Nedir?

“Wi-Fi” terimi, kar amacı gütmeyen Wi-Fi Alliance tarafından oluşturulmuştur ve IEEE 802.11 ağ standardını temel alan bir grup kablosuz ağ protokolünü ifade eder. Wi-Fi, 90’ların sonlarından beri varlığını sürdürüyor, ancak son on yılda önemli ölçüde gelişti.

Ağ Protokolleri Tablosu

Nesil / IEEE StandardıSıklıkMaksimum Bağlantı HızıYıl
Wi-Fi 6 (802.11ax)2.4 / 5 GHz600–9608 Mbit / sn2019
Wi-Fi 5 (802.11ac)5 GHz433–6933 Mbit / sn2014
Wi-Fi 4 (802.11n)2.4 / 5 GHz72–600 Mbit / sn2009

Her nesil arasındaki farklılıkları daha belirgin hale getirmek için, Wi-Fi ittifakı kısa süre önce daha geleneksel bir adlandırma kuralını benimsedi ve 802.XX atamasını basitleştirilmiş bir sayısal sonek için bıraktı. Bu daha basit etiketleme kuralı (Wi-Fi 6 ve 802.11ax), teknolojinin hangi neslinin kullanıldığını bilmeyi ve bu sürümü destekleyen cihazlarla uyumluluğu belirlemeyi kolaylaştırır.

Wi-Fi 6’nın Farkı Nedir?

Wi-Fi 6, önceki nesillere göre önemli bir yükseltmedir, ancak farklılıklar ortalama bir kullanıcıya hemen açık görünmeyebilir. Bu değişiklikler, kablosuz yönlendiricileri veya kablosuz ağları kullanma şeklimizi önemli ölçüde değiştirmeyebilir, bunun yerine önemli bir yükseltme olarak bir araya getirilen birçok artımlı iyileştirmeden oluşur.

İlk büyük değişiklik, Wi-Fi 6’nın potansiyel olarak daha hızlı bağlantı hızlarına izin vermesidir.

Daha Yüksek Hızlar

Daha hızlı Wi-Fi, Wi-Fi 6’nın sağladığı artan bant genişliği nedeniyle daha iyi yükleme ve indirme hızları (veya aktarım hızı) anlamına gelir. Bu, yüksek kaliteli video akışının daha yüksek veri talepleriyle birlikte dosya boyutları artmaya devam ettikçe giderek daha önemli hale geliyor. ve iletişim ağırlıklı çevrimiçi oyun. Twitch * ‘e yayın yaparken çok oyunculu bir oyun oynamak, büyük miktarda bant genişliği ve güvenilir ve istikrarlı bir bağlantı gerektirir.

Peki Wi-Fi 6 ne kadar hızlı?

  • 9,6 Gb / sn, birden çok kanalda Wi-Fi 6’nın maksimum aktarım hızıdır. Buna karşılık, Wi-Fi 5 maksimum 3,5 Gbps sunar. Ancak bunlar teorik maksimumlardır; gerçek dünyadaki durumlarda, yerel ağlar bu en yüksek hıza ulaşamayabilir. Bununla birlikte, bu maksimum birden fazla cihaz arasında paylaşıldığı için, Wi-Fi 6’ya sahip cihazlar maksimum potansiyele ulaşmasalar bile önemli ölçüde daha yüksek hızların keyfini çıkarabilir.
  • Wi-Fi 5’e kıyasla hızlar daha hızlı olabilir. Bu, tek bir cihazla bir Wi-Fi yönlendirici kullandığınızı varsayar. Wi-Fi 6, daha verimli veri kodlaması ve daha güçlü işlemciler tarafından mümkün kılınan kablosuz spektrumun akıllıca kullanılmasıyla başlayan çeşitli tekniklerle daha yüksek veri aktarım hızlarına ulaşabilir.
  • Wi-Fi 6,% 75’e kadar daha az gecikme sağlayabilir. Bunu, büyük miktarlarda ağ trafiğini daha verimli bir şekilde yöneterek başarır. Oyuncular için bu, daha hızlı oyun indirmeleri, oyun akışı için daha iyi yükleme hızları ve daha güvenilir medya çoklu görevleri anlamına gelir.
  • Wi-Fi 6, kablolu ve kablosuz sinyalleri pariteye yaklaştırır. Bu, potansiyel olarak daha fazla kullanıcıyı modemlerine kablolu olmanın getirdiği kısıtlamalardan kurtarır. Birçok oyuncu veya içerik oluşturucu, kablosuz ağın sağladığı esneklikten yararlanmak yerine, yönlendiricilere veya ağ anahtarlarına Ethernet kabloları aracılığıyla doğrudan bağlanmaya devam eder. Wi-Fi 6, kablolu ve kablosuz bağlantı arasındaki boşluğu daha da doldurmaya yardımcı olur.
Devam

Wi-fi Mesh Çözümü

Wi-fi Mesh Çözümü

Tek bir ağ adı ve tek bir şifre ile evlerde kesintisiz Wi-fi sağlayan Mesh cihazları çok yüksek kablosuz hızlar, daha geniş bir wi-fi kapsama alanı, aynı anda çok sayıda kablosuz hizmet arayan cihazın ağa bağlanması gibi gelişmiş özellikler sunuyorlar. Aynı anda yüksek kapasite isteyen uygulamalar sorunsuz olarak çalışabiliyor.

Örneğin evde çalışan ebeveynler büyük dosyalar gönderip alırken ya da online toplantı yaparken, evin bazı çocukları online oyun oynayabiliyorlar, bazıları online eğitimini sürdürebiliyor;

Ağda tıkanıklık, yavaşlama ya da kapsama sorunu yaşanmıyor. Mesh teknolojisi sayesinde  bu işlerin hepsi evin içinde hareket halindeyken de yapılabiliyor. Evin içinde hareket halinde olan kullanıcıyı takip eden yapay zeka güdümlü bu teknoloji, ağ ortamını, kullanıcı davranışlarını, bağlı cihaz kalitesini otomatik olarak öğreniyor.

Devam